Wednesday, December 2, 2009

another updates =)


bismillahirrahmanirrahim..

xberniat ntuk berbicara panjang,cukup sekadar update kesihatan terkini bg mereka yg mengambil berat. n dis also da reason why i'm open back da blog =) (ade org risau xupdate,smpai msg2,call2 tanye sehat x.heh ;p) Alhamdulillah, ak sehat2 aja. smbil cuba memanfaatkan masa yang terlebih lapang buat masa ini.btw, ekceli berita gembira mgkin ntuk check-up last 2 weeks.. sume bacaan darah-hemoglobin,white blood cell dan juga PLATLET yang terlebih2 tggi sebelum2 ini dah mencapai paras normal.means,overall darah di tahap yang baik dan boleh-kata macam manusia biasa lainnya.ya,macam kamu2 semua^^ alhamdulillah,syukur =) (agaknye,platlet turun sbb ade org penah kate nak rotan dia kott.heh ;p)

erm,itu cerita 2 minggu lepas.kisah mggu ini pula,ntuk latest check-up baru2 ni..guess what??

Kebanyakan bacaan2 darah lainnya Alhamdulillah stay normal.but not da hemoglobin,white blood cell and platlet yang menjadi teraju utama dalam disease ni. Ketiga2nya telah menghadapi susutan yakni telah kurang dari paras normal pula.huhuh,pulak dah. Doctor pun tekejut n tanya,kamu makan apa ni??heh. (xmakan ape2 pun,mcm bese2 je.err,ke sebab telebih makan daging korban raye2 adha ni??hee :D) maka,doctor telah menyarankan ntuk berhenti langsung makan segala jenis ubat yang sepatut2nya ntuk mggu ini ditakuti darah akan lebih2 turun sehingga xde darah dlm badan (erk?!) owh,skrg sgt bahagia tanpa ubat dan kesan2 sampingannya yang memualkan itu.huk3.kalo nset bunyi alarm “glivec please~!!” pon da bole senang hati turn-off takyah nak snooze2 lg cam bese.ngee~

Okeh,2 je kot ntuk update kali ni, buat mereka yang nak tau =) cume cetusan hati masa ini

Sangat jeles ok dengan mereka2 di sana..ya,mereka2 sahabat se-batch yang telah pun di tahun akhir pengajian sebelum khirij (bace:grad) pada jun 2010 akan datang. Sempena raya adha baru ni,mereka sambut dengan meriahnye.siap bakar2 satey smpai tgh2 malam pagi2 bute.sempena raye terakhir katenyeh di bumi urdun sana. (btw,xjeles pon dgn menu2 tu sbb kat msia lg best.wek2 ;p tapi jeles (bace:jeles je xmerajok ye ;p) sbb smbutan tu ye2 sgt.jeles tgok gmba lg2 ble I xde dctu.heh ;p)

Dann..ak xputus asa.malah sgt bersyukur dengan keluasan rahmat-Nya serta kemurahan rezeki-Nya.Cuma ak agak kecewa dengan sistem pengurusan aturan manusia. Apa guna memberi harapan jika mereka sendiri xmampu ntuk memenuhinya. Kesal. Tapi macam ayah selalu pesan, sabar dan doa! Yaa,firman-Nya juga menyeru ntuk kita berlapang dada dan memaafkan. will remember that,insyaAllah =) sabar,sabar,sabar..y0sh~!!


my hero n my heroin,adha 1430H =)


Owh,asma’ kecik semakin hari semakin takut dan xmahu menghadapi ‘hari itu’ walau telah disogok dengan pelbagai material.heh ;p .moga dia terus diberi kekuatan,keberanian dan ketabahan dalam menghadapi ujian ini.ameen ya Rabb~

Tibe2 rase cam da tepanjang.hee ;p so,till then. Salam satu perjuangan (erk?!) salamat2~

penconteng crayon: sgt menghargai usaha2 mereka,but just put urself in the other shoes!xselesa dgn ape yg berlaku.mohon difahami.


4 comments:

Ibuhani said...

smoga semuanya berjalan dgn baik. Harap nabilah n keluarga tabah menghadapi smua dugaan.......insyallah....asma'juga akan diberi kekuatan pd hari itu nanti......n nabilah jugak akan dpt sambung pengajian semula...salam dr kami sekeluarga utk nabilah n keluarga :)

cik may said...

hehe~~ bgs p0n darah kamu skrg!! ;P
all the best operation yeh! =)

spirit0 said...

thanx cik mahani.
insyaAllah,hope s0~
salam dari kami sefamily jgk n slmt berholiday sakan wif ur girls :)

cik may,alhmdulillah :)
thanx dear!
btw nnt i text u,nk gtau smtg.hee~

cik may said...

suspen pulak.. @_@
ape die?