Tuesday, February 3, 2009

kasyfuddam..

bismillahirrahmanirrahim..

doctor kate al-huda bole go on je dengan tablet glivec yang mmg tgh al-huda amik skarang.. but bonemarrow transplant(bmt) or pemindahan sum2 tulang still jadi back-up if berlaku pape yg diluar jgkaan satu mase nnt..

so, da date makin hampir.. 4th February 2009 .. esok sume pon kene cuti cos nak check darah.. nak tau darah sape between my siblings will matching wif my blood skaligus bakal jadi donor of sum2 tulang ntuk al-huda nanti..

jom nengok satu2 mereka yg will cek-up darah sok..



kakak..
awal2 die kate darah die mcm O.. tapi die macam xkisah kot kalo nak check again to confirm da blood she was.. but cerita dlu2 dia penah menggigil atas krusi dentist bile doctor nak cek gg dia..tyme tu al-huda yg jadik pemerhati pulak yg nganga mulut besar2.. hu3..but tu cerita lame zaman kanak2 dlu.. skrg mayb da oke.. pape pon, we will see tomorrow..^_^

::al-huda::
my blood pun still kene amek esok.. but al-huda mmg xkisah sebab stat sakit2 ni da salu sgt kene amek darah.. bese kalo tyme skola2 dlu, if ade doctor nk amik darah or inject ape2, al-huda da ciap bace fatihah, 3 kul, n zikir mane2 yg al-huda tau.. n bile tyme kene cucuk tu,kdg2 tu mmg la rase sakit skit tapi tahan jela.. al-huda xtunjuk sangat kalo sakit.. be cool je..hu3.. n my blood was B kalo x clap.. sbb cam perasan tyme masuk icu dlu, packet darah yg masuk by tiub kat badan al-huda dia tulis B.. but xtau la tu jenis blood or others.. just guess it.. n mmg possible je.. sebab mama darah O n ayah pulak AB.. al-huda bole je dapat B dari pecahan AB jenis blood ayah tu..




amad..
nmpak cam gentleman kan mamat nih?? hu3.. da only brother in my siblings.. kalo awal2 dlu, dye kate xpe amad sanggup je buat ape2 ntuk angah even kene donor pape.. but, bile ade skali tu, ckgu dye penah kate kalo awak jadik donor sum2 tulang, lepas ni awak xleh nak aktif sgt.. tros die cam takot sbb die ni jenis budak aktif macam2 jenis sukan.. olahraga, football, basketball n others.. kadang2 ciap main smpai negeri n kebangsaan lagi.. n die ni gak penah ade sejarah tiap kali kene cucuk mesti menjerit n cube ngelak.. ho3.. mmg takot jarum punye jenis.. n skrg die salu cakap, mntak2 kakak yg matching ngan angah.. hu3.. but,anyway we will see his reaction tomorrow.. will he jerit kuat2 lagi x mcm dlu..heh


asma’..
haa, she was da youngest in siblings.. age 6ix dis year.. n she told some tyme, asma’ nak nangis la tyme kene cucuk nnt.. haa3.. belom pape lagi da kate nak nangis.. but normal la kan budak kecik.. xtaula camne die nnt.. penah gak al-huda jumpe satu family nih tyme appoiment kat hospital, dlm byk2 adik-bradik die, just sorg yg matching who was da youngest one.. baru 4 tahun.. mak die pon cam worry je n nk try mntak tangguh kalo dapat.. hu3.. kecut perut gak al-huda dengar cte die..

actually, only 3 of them will tentukan sape yg bakal jadi donor ntuk al-huda.. but, al-huda sndiri harap if ade skali pon one of them, hope dat transplan xperlu buat.. lgpun ni just back-up je if respon thadap ubat glivec was negative.. but skrg, alhamdulillah stakat ni respon positive n sgt memberansangkan.. hope kekal positive.. Ameen.. cian tgk adik-bradik nnt n al-huda sndiri xsggup kene drill lagi kat bhgn blakang badan cam awal2 dlu yg sakit die nk dekat sebulan baru sembuh..huu.. takot bile ingat balik.. but if kene wat gak, al-huda redha.. ape2 pun serah pada Dia.. kerana Dia yang mengetahui mane yg terbaik ntuk kita..

Ya Allah,
Berikan aku kekuatan dan ketabahan dalam menghadapi ujian-Mu
Kentalkan hatiku dan golongkan aku dlm golongan org2 yg sabar
Ku berserah pada-Mu

Wallau’alam..
Typing off..
----------------------------------------------------------------------
al-huda : smoga semua dipermudahkan.. Ameen

4 comments:

kite-kakak al-huda said...

salam sayang..
comment?al-huda yang bersungguh minta kite comment kat secondary blog dia ni..sanggup pujuk macam2,buat macam2 untuk pastikan kite comment blog dia..ape nak comment ye...
1) kite rasa kesian dekat cikgu bahasa melayu dia,dari tadika al-huda,tadika al-anfal,then masuk pulak sekolah rendah di SRI Abim,sekolah menengah SMKA Pedas,KISAS, tapi bahasa melayu x dimartabatkan..(chewah)..xpe,kite faham..mungkin di jordan xde mualim atau mualimah yang ajar bahasa melayu.. *_* huhu..
2)sebenarnya kite berbangga sbb dapat tolong sesuatu untuk adik kite.dari kecik sampai besar,kite ade(xla selalu) buat al-huda tension dgn kite..kite penah tolak dia dari basikal sbb dia dpt seluar kotak2 baru warna biru..kite nak warna tu ,tapi dapat warna lain yang kite xbrape suke..then,kite penah jgk suruh alhuda panjat pokok rambutan kat kampung,tetiba alhuda jatuh..kesian..n kite penah jgk sorokkan pensel tajam kat kerusi,then suruh alhuda duduk kat situ,berdarah alhuda tercucuk mata pensel tu..kite xde duit nak tolong alhuda,tapi ape2 pun selagi kite mampu nak buat sesuatu untuk adik kite ni,kite akan buat..
harap2 moga alhuda akan dapat sembuh sepenuhnya..kite sayang adik kite..

::..ieka..:: said...

salam..
another side of you..hihi
bertabahlah..Allah uji kamu sbab die syang kamu..
kite pon syang kamu..
so,macamna blood test tu..
sape yang bertuah??
asma' da besar ea..tinggi la die..
huhu..
jaga diri ye~~

al-huda said...

kakak al-huda,
kalo kamu xmo komen pon xpee..saje promote side baru jek..lalalala~
skali pnjang pulak coment die..huhuh
sayang kamu juge..

ieka,
time kasih..
kite pon sayang kamu=)
result blood test masih blom kuar..
10 hari baru tau..
yee,mmg asma' da tggi..
plus nakal n mulut memetir..huuhuh
take care t0o~_^

kite-kakak alhuda said...

amboi..melawan plak..