Thursday, October 15, 2009

kanak2 mmg begitu :D


today is wednesday.biasanya ade cek-up kat ppum.but dis week xde bcos skrg doc bg appoiment 2 mggu skali.teringat last weeknye cek-up..

besenye pegi ngan ayah je kuar subuh2.but dat day,mama pun nk follow skali.so,then asma' xde org nk hantar pegi tadika.kbetulan kalo kes camni,tmpg org tp org tu lak no respon.so,dia pun follow la skali.huu,tadika lg da pndai ponteng skola.haih si kcik ni~

then,smpai sna cam bese amik darah,tggu nk dkat 3jam,jmpe dr n so on. asma' sgt nakal smpai penat nk layan,ok (huhu) kat ctu tp ekceli,ade hikmah dak kcik ponteng skola.dia as donor for da bonemarrow,terus kne regist ntuk patient hospital(da sign da xlame nk transplan.fuu~). kcik2 da ade patient card.ak pon umo 20 baru ade.huhu,kesian~

dalam masa tggu2 tu,besela da name hospital, ktorg have our breakfest there n adela lepak2 gak kt lobi tgkat 2.kat ctu,ade satu kedai cam cenderahati kot.kire cam alang2 pelawat nk ziarah patient kat wad,bole la sggah beli smtg ntuk gembirakan patient.pastu,dlm tu ade byk belon2 yg bmacam2 bntuk termasuk yg ade gmba kartun2 (mickey,minie mouse,smile n so on). forsure la dak kcik spt asma' sgt teruja dgn bnde tu n stat mntak2 belikan.seb bek kdai tu tutup tyme tu.huhu

then,i said " asma' nak ke??nnt asma' duduk kat wad dgn angahkan,asma' mntak mama belikan ntuk asma',asma' ckp je nak yg mane " dia pun tanye mama, "ma,asma' nak yang mickey satu ngan minie satu,bole??eh,smiley la..asma' nak dua tau!" mama kate oke je,bole2.xsalah pun ikutkan permintaan si kcik ni dgn pengorbanan dia yg sgt besar tu.xde tolak banding.kalo bg ak pun,xterbalas kot.huhu. bile mama ckp camtu,dia happy sgt smpai ble jmpe doctor,dia bgtau doctor."nnt asma' masuk wad mama nak belikan hadiah belon dua" kanak2 mmg bgtu.huhu.

balik umah petang tu,dak kcik biase2 je.then,bile malam ntah cmne terbukak topic transplan.then,dia tanye,"nnt asma' kne cucuk kat blakang mcm angah ke smpai 3 kali??" maybe sbb dia teringat n penah tgk blkg ak yg ade kesan 3 kali tebuk tu menyebabkan dia rase gerun.then,mule la lepas tu dia cam merengek2 kate bole x kalo asma' xnak kne cucuk n mcm2 la.dia mmg kdg2 ok n kdg2 cam xnak.dat's why kne slalu bg motivasi cam ayah slalu kate kat dia, "xpe ye dik,asma'kan strong,tolong angah,dpt pahala n bla bla"

xlame lepas dia cam da mule rase takut2 tu,dia kate, " mama,boleh x mama je yang kne cucuk tolong angah,nnt asma' bagi mama kerongsang" hahahaha,seriosly xleh benti gelak dgr dia ckp camtu.

asma' oh asma'~
walaupun kdg2 sakit jiwa layan knakalan dak kcik ni,tp still dat terase smakin hari smakin sayang.huhu

always miss n love dak kcik much2~

4 comments:

lavenderpurple said...

nabila,seyes klaka gle yg adek ko kate nk kasi brooch kt mak ko.hahahha

lavenderpurple said...
This comment has been removed by the author.
spirit0 said...

hahaha..agakla
baru ni dia up sket lg hadiah dia..
"nnt asma' bg kerongsang ngan belikan kete ntuk mama.."

adoila dak kcik ni..tah mane dpt duet tah nk beli kete sbijik ntuk mak ak.huhuuii =D

adkik comel.. said...

hahaha! akk..so funny la..hahaha!