Monday, August 8, 2011

h.a.r.d

bismillah..

sementara menanti pukul 12 malam tadi, cuba kuatkan hati serta kumpulkan segala keberanian yang ada untuk membuka laman yang sengaja tidak dibuka beberapa lama.

AllahuAkbar.. besar ujian-Mu hari ini Tuhan.. dari pagi menelan pahit sebuah kebenaran di makmal genetic, malam turut hiba tika menghadap laman yang satu ini.

menyedari jam melebihi 12 malam, lantas mereka tersayang di sana segera dihubungi. benarlah kiraan, mereka sedang bersahur di bumi khatulistiwa itu.

lalu, khabaran disampaikan satu-satu. minta maaf ayah, mama, kakak, amad, asma' kalau2 angah menganggu dinihari ini T__T sedar suara yang berubah di sana, tahu kesedihan yang melanda walau xnampak depan mata, kerna hujan air mata turut melaju di sini T__T

percaya, bukan mudah untuk berlaku tabah. juga bukan mudah berpura tabah, semudah melafaz 'aku budak tabah', malah lebih dari itu. apa2 pun, life must still goes on. tidak dapat tidak, aku mesti KUAT, tidak dapat tidak, aku mesti TABAH.. kerna Allah telah pilih aku, dan xpilih orang lain, must be i'm da special one, rite? T__T

moga hari esok makin cerah

Allah, perkuatkanlah aku yaAllah. kurniakan aku kesembuhan sepenuhnya. Engkaulah sebaik-baik Penyembuh. ku mohon, andai ini kafarah buatku, ampunkan dosa2 ku yaAllah. dan jika ini ujian buatku, ku pohon tingkatkan iman dan taqwaku kepada-Mu yaAllah..

yaAllah, pandanglah aku dengan pandangan belas ihsan-Mu, bantulah aku, tiada bantuan melainkan dari-Mu yaAllah. kurniakan aku kesejahteraan, kemurahan rezeki serta kejayaan yang hakiki, Tuhan.. kepada-Mu aku berserah..

"boleh jadi kamu tidak menyenangi sesuatu, padahal ia baik bagimu. dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu padahal ia tidak baik bagimu. Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui.." [2:216]

Allah, tentukan aku dengan apa yang terbaik bagiku. sungguh, Engkau lebih mengetahui segalanya..

penc0nteng.cray0n: salam ramadhan ke-8 sahabat~ moga ramadhan kali ini lebih baik dan bermakna buat kita semua.. really need ur prayer guys!

3 comments:

iek@fz said...

salam rindu dari Ardul Kinanah..
moga terus thabat n kuat..

moga Ramadhan ni tmbah lagi kekuatan kamu..letak pergantungan pada DIA..DIA yg pegang rahsia alam..:))

bella kuat~!

Ibuhani said...

Salam rindu dr Kami. Allah SWT menguji pd yg mampu dgn ujiannya n sudah tentu Ada hikmah yg tersembunyi. Smoga nabilah jd lebih kuat n tabah. Slmt hr rays. Maaf zahir batin!

penconteng.crayOn said...

ieka- ameen! jzkk sis 4 da inspiring :)

ibuhani- mashaAllah, u'r back! thanx mcik 4 da support! slmt hr raya juga,yg tinggal bbrapa hr shja lagi. maaf zahir batin :) kim salam pd fatin,farah n nana ye!^^