Monday, March 30, 2009

aku sayang dia

ini tentang dia..
dia yang aku sayang..
dulu,kini dan selamanya..

surprise buat dia yang tersayang~

ini yang pertama..


da marvellous chocolate cake 4 da gurl who was sixth..simple tapi rase mmg xleh tahan..thumbs up up=) excited dia nak potong dat cake..sket2 tanye bile nak potong nih..tapi mama kate tggula sume ade..hee3..sabar ye budak kecik^_^

ini yang kedua..

mule2 nampak hadiah tersebut,dia sangat2 terkejut..dan xterkata..lepas beberapa lama barula dia bersuara sambil malu2 mengatakan terima kasih..hadiah ni dikongsi oleh al-huda,mama n kakak..xlarat kalau nak beli sorang2..harga pun lebih drpd rm 150..wah,memang untung betul dia..kecik2 baru umur 6 tahun da dapat laptop..ktorg yg besa2 ni pon dapat tyme umo 20 tahun(lebih kurgla)..hush,xleh tahan..mule2,rase cam xyah la ye2 beli hadiah mahal2 ntuk dia tapi xtaula kenapa beli jugak..maybe,sebab sayang kot..ya,dia memang sentiasa disayangi dulu,kini dan selamanya..

ni pulak xtaula nak kate surprise gak atau pun tak..
semua ahli keluarga pun tahu..saudara mara pun tahu..kawan2 yang terdekat jua tahu..
tapi bukan dia..dia xpernah tahu..dia xpernah tahu bahawa dia lah insan yang terpilih untuk melakukan pengorbanan suatu ketika nanti..kerana hanya dia yang sesuai menjadi penderma sum-sum tulang buat angah dia..DNA yang betul2 serupa dan sama dengan angah dia..

result DNA of my siblings..haish,kecik la plak..try click kalo nak beso

tapi,alhamdulillah..Allah itu Maha Pengasih..jenis chronic myleod luekimia's type yang dihadapi oleh angah dia hanya menjadikan pemindahan sum-sum tulang sebagai back-up plan..alternatif lain telah dijumpai walaupun masih didalam kajian..pemindahan sum-sum tulang hanya akan dilaksanakan apabila responsi terhadap alternatif lain tersebut bersifat negatif..

dan alhamdulillah sekali lagi kerana angah dia setakat ini mempunyai responsi yang berkadar terus dengan proses pembuangan sel-sel darah putih yang tidak matang..kepositifan ini akan terus dijadikan pemerhatian untuk para doktor bagi menganalisis tindakan apa yang perlu disusuli selepas ini..samaada meneruskan glivec (click ntuk bace entry sblum2 ni) ataupun bertukar kepada pemindahan sum-sum tulang..

dan harapan angah dia,moga responsi yang bersifat positif ini akan terus kekal sampai bila-bila..biarlah kesan2 sampingan yang kadangkala agak menyesakkan serta sangat2 meruntun hati terpaksa dihadapi..andai ditakdirkan pemindahan sum-sum tulang untuk kami berdua,biarlah masa dan ketika itu dia sudah mula dewasa..

video bawah nih menunjukkan ketabahan dia ketika kali pertama mengorbankan sedikit daripada darahnya untuk diujikaji..sayu betul hati angah dia tyme dia kene cucuk ngan jarum tuh..dia memang berani..senyum je pada mulenya..tapi gara2 pengaliran darahnya yang agak perlahan dan kesakitan yang melanda,senyum mula bertukar tangisan..huuu,menyentuh hati betul..ni baru je amik darah sket,belom amik sum2 tulang yang gune drill ntuk tembus tulang blakang..huu,ngeri..xsanggup nak bagi dia merasai kesakitan lagi..moga ini kali pertama dan akhir dia berkeadaan camni..ameen


video


dia yang bernama asma' adilah..
da one almost in my heart..
aku sayang dia~

al-huda: 2 more days appoiment wif mr drill which would seek 4 my bonemarrow..may Allah ease~

5 comments:

cik santun.. said...

nabilahhh..

sgt nk nangis..

Anonymous said...

salam..akk,sebak dada kte bce entry ni..subahanallah..tabahnya family akk..n akk especially..mge Allah permudahkn segala2nya..n terus beri kekuatan kt akk..-wani-

medic thn 3 just said...

salam..

semoga dipermudahkan segala urusan...

syafakillah....

kite-kakak alhuda said...

kite bace nangis2..sian adik2 kite sakit2..doa kite moga segalanya dipermudahkan..amin..

Faizatul Ema said...

salam..kak nabilah..sy junior akak, kisas, spm 06..

MaashaAllah! T_T
Menitis air mata tengok ketabahan si kecil Asma'. Moga Allah balas dengan kebaikan berpanjangan buat Asma'..

Moga Akak juga terus dibekalkan kesabaran menghadapi hari2 yang mendatang..suke bile akak cakap 'aku budak tabah'.MaashaAllah! Terasa diri ni jauh beza, cepat rasa lemah even ujian hanya kecil2 je jika nk bnding dgn ujian yang akak hadapi skrg..

Semoga Allah permudahkan segalanya, buat akak, asma' dan keluarga..Ameen.. :)