Tuesday, March 24, 2009

hari ini hari selasa~


hari ini hari selase..

dua hari lagi hari khamis..
ada apa dengan hari khamis??
hari khamis same dengan 26 mac..
itu hari ulang tahun seorang budak kecik..
budak kecik itu bernama asma' adilah..
dan hari khamis juga adalah hari perjumpaan ibu bapa dengan guru di tadika elit permataku..
jom kita tengok budak kecik tu dapat nombor berapa..
kalau sebelum-sebelum ni di awal kemasukan ke tadika, keputusan memang membanggakan..
dapat nombor 1 dalam kelas..
tapi makin lama agak menurun..
ujian-ujian seterusnya nombor 2, kemudian 4, dan kemudiannya lagi 6..
tapi mama kata sebab budak kecik dah masuk strimming class..
oh,okeyla kot kalo macam tuh..
tadika pun ade strimming class..hebat2
pernah tu cikgu kelas dia siap tulis kat buku rekod..
suka mengarah dan kurang fokus..
selalu berbual dengan kawan di sebelah..
wah,wah,wah..
komain lagi budak kecik ni..
tapi sekarang mungkin sudah bertambah okey..
kami semua dah torture ngan warning sama budak kecik..
dan kalau keputusan kali ni menurun lagi..
menangislah angah dia..
penat ajar dia malam-malam sepanjang minggu ujian tuh..
rasenye budak skola rendah ngan menengah pun tak study macam tu..
nasiblah kalau angah da start train budak kecik..huhuh
oke,tamat cerita hari khamis..

masuk pula cerita hari sabtu..
ada apa dengan hari sabtu??
hari sabtu sama dengan 28 mac 2009..
ada kenduri doa selamat dekat rumah..
jadik sesiapa yang berkelapangan dan berkesempatan..
meh jemput datang rumah..
hari sabtu pukul 12 tengahari..
sempena apa??
sempena hari ulang tahun budak kecik yang ke-6..
wah,mandat besar rupanya dia..
lagik??
sempena angah kepada budak kecik agar selamat..
sebab angah dia mahu pulang ke bumi nun kat timur tengah sana..
tapi sebelum tu, angah dia kene buat bonemarrow dulu..
doktor kata nak cek sum-sum tulang..aduhh
erm,bile tu??
hari rabu minggu depannya..
hari rabu sama dengan 1 april 2009..
lebih kurang seminggu dari sekarang..
angah budak kecik dah mula takut..
tapi xpe,insyaallah angah dia budak tabah..
semoga angah dia baik-baik saja..
ameen..

erm, dah xtahu nak cerita ape..
cerita hari khamis sudah, cerita hari sabtu pun sudah..
cerita hari rabu??
xpe,nanti kita tunggu hari tu macam mana..
semoga hari ini dan hari-hari mendatang akan terus bersinar..
insyaallah..

okey,da abes pun cerita..
maka??
wassalam..

-typing off-

2 comments:

Ainul Arina Madhiah said...

selamat hari lahir utk asma..!

al-huda said...

asma' kate terima kasih^_^