Sunday, April 4, 2010

susut

bismillah walhamdulillah..

people said:

bile timbang mase cek-up mingguan..
nurse: kamu makan x kat rumah ni??

masuk bilik doktor..
doc: ni kenapa makin kurus ni??

kat rumah..
ayah: muke angah da nmpak cengkung skit kot..

fuu~ actually,perasan je kot berat agak berkurang semenjak dua menjak ni.boleh kate, sminggu turun se-kg. lebih kurg la. dari berat max mase kat hspital dlu dgn berat skrg,ada la hilang dlm 5-7kg gak kot. huhu. agk pelik sket sbb bese org mase duk dlm hospital la susut,ni da kuar spital lak susut. but,maybe normal je. n maybe gak dia nak balik ke berat asal. sbb nye mase start diagnosed n amek ubat glivec awal2 dlu,mmg berat tyme tu agk mendadak naik, smpai 5kg. ade org kate,berat naik sbb makan ubat tu. so,skrg bila dah buat transplant da xmakan ubat tu.agaknye berat pun turun balik la kot.haha,memandai je buat teori sendiri.

tapi ekceli,ubat glivec tu mmg byk kesan sampingan pon. loya,muntah2,berat naik n kulit jd lebih cerah.kui3. so,skrg da stop glivec da xde la sgt kesan2 smpingan dia. kulit pon da gelap lg2 lepas terbakar kne kemo hari tu.heheh.but,kemo ni efect dia lg dasat la sgt2.tp nnt2 kot cte lg detail sket psl efek2 kemo ni.tu pun bgantung pd kerajinan.hehe

btw, last cek-up hr tu pasal berat doktor no komen.so,ok jela kot. cume ade bnde lain gak yg susut minggu ni. major bacaan darah turun.termasuk yg da penah normal sblum ni pun turun jd xnormal T___T tp maybe sbb skrg tgh flu kot.so,darah jd xbape lawa.seb bek flu je xsmpai demam.mohon jauhla.xmo masuk spital lg.huhu. harap2 cek-up nex week, darah naik balik.ameen3.

orait,tu je kot update kali ni.gtg

spirit0: em,satu je yg lain dr lain yg dgr2 ade org ckp 'bout me.."eh,angah nampak mcm da tggi sketla" ait??musykil gakla dgn statement tu.still carik2 tmpt ukur tggi nak tgok ade perubahan x.kalau btul,mmg best la.hehe ;)

4/4/2010 =  80 days after post transplant! :) [alhmdulillah,masih diberi kesempatan bernafas dan terus hidup di bumi-Nya.may Allah bless n give strengh to survive this roundable life.ameen]

4 comments:

cik may said...

isk3..ade org disini sdg jeles -___-

melatidaisy said...

to bella :

insyaAllah everthing will be ok..amin3 :))

to cik may :

kame jeles ape? hak3 :)

spirit0 said...

cik may: alamak,xberniat buat anda jeles.huhu +__+

melatidaisy: ameen.thanx bilah.btw,org atas tu jeles maybe sbb berat kite turun.xpun maybe sbb ade org kate kite tinggi.ekekeke :D (abesla kne tmbak ngan cikmay lps ni!hee)

cik may said...

-_____-"... takpe..saye still syg kamu..walaup0n kamu lebih tinggi......